• 2021/01/19
  • Categorie: waterkoeler

Wat je altijd al wou weten over waterkoelers


Een waterkoeler bij je thuis of op kantoor: wat houdt dat nu precies in? We zetten zeven vaak gestelde vragen op een rijtje.

1. Is leidingwater lekker?

Ja, natuurlijk. In ons land is het leidingwater van prima kwaliteit. Bovendien filteren systemen zoals die van TapWat eventuele geuren en smaken weg.

2. Is een waterkoeler ecologisch verantwoord?

Absoluut. Je drinkwater komt rechtstreeks uit de waterleiding. Resultaat: geen transport, geen vervuiling, geen afval van onnodige verpakkingen.

3. Kan je permanent over drinkwater beschikken?

Jazeker. Je drinkwater komt gewoon van de waterleiding. Je hoeft niets te bestellen of te laten leveren. Je drinkwater is net zo beschikbaar als stromend water uit de kraan.

4. Neemt een waterkoeler niet onpraktisch veel ruimte in beslag?

Helemaal niet. Naast grote, vrijstaande automaten voor bedrijven zijn er ook compacte toestellen, zoals de TapUp van TapWat, of ruimtebesparende installaties die worden aangesloten op een keukenkraan, zoals de TapIn van TapWat.

5. Is een waterkoeler niet ingewikkeld om te bedienen?

Neen, helemaal niet. De TapUp van TapWat heeft maar drie knoppen: een voor gekoeld water, een voor water op kamertemperatuur en een voor bruiswater.

6. Is de installatie van een waterkoeler duur?

Neen, integendeel. Inclusief installatie en onderhoud kost een drinkwatersysteem zoals dat van TapWat 1 tot 2 euro per dag, afhankelijk van het toestel en het aantal gebruikers. Bronwater in flessen kost veel meer.

7. Vraagt een waterkoeler permanent onderhoud?

Neen, helemaal niet. Als je altijd lekker, zuiver water wil blijven drinken, is een periodieke controle nodig. Daar horen ook een standaard onderhoudsbeurt en nieuwe filters bij. Maar vaak volstaat het al om dit één keer per jaar te laten uitvoeren.


Interesse ?

Tapwat Logo
Sprankelend optimisme
Je dorst lessen zonder gedoe? Tapwat is de nieuwe manier om dag in dag uit te genieten van zuiver drinkwater.

Volg ons ook op

Contact