Ambachtstraat 23 — 2340 Beerse

7 redenen om meer water te drinken

Twee glazen, een liter, twee liter … hoeveel water drink jij per dag? Vaststaat dat je moet drinken voor de dorst die komt. Want als je wacht totdat je dorst hebt, dan is het al te laat. Je lichaam is gedehydrateerd en functioneert niet langer optimaal. Op dat moment veel water drinken heeft dan vaak niet het gewenste effect: je dorstgevoel verdwijnt niet en je lichaam blijft nog een tijdje uitgedroogd omdat het geen grote hoeveelheid water in één keer kan opnemen. De hele dag door voldoende water drinken is dus de boodschap.

 

De ganse dag lekker, gekoeld water drinken? Simpel met de TapWat-systemen.

 

Ontdek onze toestellen

1. Voldoende water drinken = betere nachtrust

Een onmisbare stap in je slaapritueel? Een glas water drinken. Het zorgt ervoor dat je lichaam genoeg water binnen heeft om ’s nachts goed te herstellen. Wanneer je slaapt, heeft je lichaam immers de tijd om elk lichaamsdeel optimaal te hydrateren. De sleutel tot een goede nachtrust.

 

2. Voldoende water drinken = meer energie

Door ’s morgens meteen twee glazen water te drinken, vul je het vochttekort dat je tijdens de nacht hebt opgebouwd weer aan. Zo krijgt je lichaam meteen een energieboost. De perfecte manier om je dag te starten.

 

3. Voldoende water drinken = stralende huid

Een huid die trekt of juist een gezicht bezaaid met acne? Veel water drinken biedt je op z’n minst een deel van de oplossing. Het zorgt er immers voor dat je huid niet uitdroogt en tegelijkertijd heeft water drinken een zuiverend effect. Een elastische én egale huid? Check!

4. Voldoende water drinken = goed voor je concentratie

Al gemerkt dat je vaker hoofdpijn hebt als je weinig drinkt? Veel water drinken is uiterst belangrijk voor je hersenen. Voorzie je je lichaam van voldoende water, dan verklein je de kans op hoofdpijn en verhoog je je concentratievermogen. Een beter geheugen is het resultaat. Iemand die goed gehydrateerd is, zal zich dus niet alleen beter voelen, maar ook beter functioneren.

 

5. Voldoende water drinken = hello voedingsstoffen, bye bye afvalstoffen

Via je voeding voorzie je je lichaam van de nodige voedingsstoffen. Die cruciale bouwstenen worden beter opgenomen door je lichaam als je goed gehydrateerd bent. Tegelijkertijd worden er tijdens de vertering allerlei afvalstoffen gevormd die ook weer verwijderd moeten worden. Een taak van je lever en nieren die je makkelijker maakt door genoeg water te drinken.

 


6. Voldoende water drinken = bescherming van je gewrichten

Rond je gewrichten zit een bubbel van water die je knieën, ellebogen, schouders … beschermt tegen onder andere schokken van buitenaf. Drink je niet genoeg water, dan verkleint die bubbel en ben je vatbaarder voor kwetsuren.

 

7. Voldoende water drinken = optimale bloedsomloop

Veel water drinken zorgt ervoor dat je bloed vlot door je aderen stroomt, waardoor er minder schadelijke stoffen in je bloed achterblijven. Het resultaat is vaak een verhoogde bloeddruk. Bovendien verkleint genoeg water drinken de kans op bloedklonters of tromboses.

 

Kortom: elke centimeter van je lichaam heeft er baat bij dat je voldoende water drinkt. Het is immers de ultieme brandstof voor jouw lichaam.

 

Dankzij je TapWat-toestel heb je altijd gekoeld drinkwater bij de hand.

 

Vraag advies

Terug naar overzicht