Ambachtstraat 23 — 2340 Beerse

Zo lokaal is Belgisch flessenwater echt

Pssssst, je schroeft de dop van een fles water open en giet een verfrissend glas uit, heerlijk toch. En lekker lokaal, uit onze eigen Ardennen, dus moet het wel ecologisch zijn ook. Vergis je niet, is dat wel zo lokaal en zo milieuvriendelijk? Tijd om ons Belgisch flessenwater eens onder de loep te nemen.

 

Echt lokaal drinken? Check onze TapWat-toestellen.

Flessenwater in cijfers

Belgen drinken gemiddeld maar liefst 148 liter flessenwater per jaar. In totaal komt dat neer op – hou je vast – 1,5 miljard liter flessenwater. En dat is meestal niet zo lokaal en duurzaam als we denken. Want dat flessenwater moet wel in de winkel geraken. Een vrachtwagen kan zo’n 24 duizend liter vervoeren, dus hebben we omgerekend 62.500 vrachtwagens nodig om al die flessen te transporteren naar onder andere je lokale supermarkt. Dat is om en bij de 969 kilometer onnodige file.

Belgen drinken gemiddeld maar liefst 148 liter flessenwater per jaar.

Maar, hé, heerlijk. Fris glas lokaal water, was het toch?

Echt lokaal water

Echt duurzaam en lokaal drinken, dat moet eenvoudiger kunnen. Vinden we ook bij TapWat. Doen we bij TapWat. En met één van onze installaties doe jij dat voortaan ook. Want met een TapWat-waterkoeler drink je een verfrissend glas water gewoon van je eigen kraan. Lokaler vind je het niet. Non-stop gefilterd leidingwater, neutrale geur, kleur en smaak. Met of zonder bubbels, de keuze is aan jou.

 

Bye bye duur flessenwater. Welkom lokaal leidingwater. Waarvan de CO2-uitstoot slechts 0,38 g/L bedraagt. Ter vergelijking is dat bij glazen flessenwater 450 g/L en bij plastic flessen 170 g/L. Het is dus duidelijk dat vanuit ecologisch standpunt écht lokaal water de beste van de klas is, terwijl flessenwater aan het staartje bengelt.

Bye bye duur flessenwater.

Lokaal TapWat-water

Je hebt er schoon genoeg van, je bent helemaal klaar met flessenwater nu je dit weet. We geven je geen ongelijk. Integendeel, onze specialisten staan klaar om je te adviseren bij je overstap naar écht lokaal water. Al wat jij daarvoor moet doen, is een TapWat-drinkwatersysteem aanschaffen, wij doen de rest.

Wij installeren het systeem en zorgen voor de periodieke controle van de water dispenser, het onderhoud en de vervanging van de filters. Je hebt er dus zelf geen omkijken meer naar. Schol!

 

Ben jij ook klaar met flessenwater? Contacteer TapWat voor meer informatie.

Terug naar overzicht